luni, 5 mai 2014

Un alt inceput!

Ii astepti, ii programezi mai nou, ii doresti cu ardoare, te bucuri de sosirea lor pe lume, ii devorezi pana la un an, te autoeduci odata cu cresterea lor, si ajungi la un moment dat, din zi, din saptamana sau luna, sa iti doresti un ragaz, un respiro, crezand ca poti redeveni ce ai fost, tu. 
Vine si acel moment, cel in care iti dau ignore, si isi vad de drumul ales. 
Eu inca nu am ajuns pana acolo, mai avem de asteptat, ma rog sa fie cel putin vreo 15 ani, insa astazi am avut un moment de respiro pentru ca am reincercat sa ne adaptam "sistemului": prima zi din gradinita pentru a doua oara in acest an scolar. Cam greu de explicat, insa si mai dificil este sa imi explic cum ma pot napadi atatea emotii , valuri de ganduri, griji, ipoteze si rezolvari. Stiu ca si pentru ea a fost ciudat, de neinteles de ce nu am ramas sa o urmaresc din umbra cum fac de obicei, insa pare mai matura si mai putin afectata decat mine. 
Fara sa fiu egoista, eu sunt cea care "sufera" pentru fiecare schimbare care detroneaza rutina la care lucrez 

atat de intens. Aveti idee cum e sa ai posibilitatea sa faci tot ce ti-ai dorit- sa citesti, sa pictezi, sa creezi, sa gatesti, sa ...  ceva- in liniste?! Fara mieunat, fara intrebari, fara constantul "mami, mami, ce-i aia?"? E placut, mi-am ascultat gandurile cu atentie, mi-am detronat teorii, am savurat cafeaua cu ochii inchisi, am alungat furnici, am rearanjat vesela...si abia au trecut 20 minute. Secunda cu secunda, 4 ore cat pentru cei aproape 3 ani de nedespartit. 
Oricum ar fi, e un inceput de luni frumos, cu zambete si lacrimi, cu noi prietenii, un alt inceput!