marți, 24 decembrie 2013

Nu e loc pentru adio...

-Tata, m-a sunat mama și mi-a spus să vin acasă.
-
-Să îți spun "Adio", te-ai hotărât să pleci...Cum așa?!De ce?!
-
-Bine, vin, poate te fac să te răzgândești.
...
Și totuși, cum să intru în casa copilăriei mele și tu să mă aștepti atât de rece? Rece, tăcut și încruntat. Cu ce te-am supărat?..Bine, recunosc- iartă-mă, nu am reușit mereu să te înțeleg, să te accept așa cum ai facut tu cu mine. Dar nu pot să te văd așa.
...
Se aud oameni plângând. Acolo, în sufragerie, unde știu că și tu mă aștepți.
Mi se spune să fiu puternică, că e necesar să te văd.
Simt că mă sufoc, aerul nu mai e suficient pentru durerea ce mă învăluie. E atât de ostenitor momentul revederii...
-De ce te încăpățânezi? Spune ceva, orice! Poți să mă ocărăști, să te repeți cu regulile de circulație, cu prelegeri despre cât de răi pot fi oamenii, sau despre cum poți omeni.
-
Hai, parcă mi se pare că te văd oftând... și totuși nu mai poți rosti nici măcar un cuvânt... Știu că îți e greu, însă, dacă vrei, măcar dă-mi sărutul tău părintesc pe frunte și apoi... Altfel, nu pot să îți zic nici "Pe curând!".
...
Timpul se scurge și cea mai emotionantă cântare bisericească ți se cântă ție. O asculți??!
E un drum bătătorit cu vise, lacrimi și speranță, pe care acum îl parcurgi în sens invers. Pleci și rupi cu tine fiecare strângere de mână, întristezi zâmbetele oferite.

"Gata, acum e momentul, apoi nu vei mai avea ocazia!"
-Tata, te privesc și știu că și tu te uiți în ochii mei. Ești obosit și te înteleg. Încerc să accept că e ultima îmbrățișare, dar vreau să cred că rămâi cu mine...Sărut-mâna, tată! Iartă-mă că nu te-am înțeles!

4 comentarii:

  1. Imi pare rau sa aud ca ai pierdut o fiinta asa draga! Te imbratisez cu drag

    RăspundețiȘtergere
  2. se spune din povesti ca fata tatii, a imparatului - nimic gresit - aceasta poza transmite acest lucru - e greu de spus in cuvinte, orice cuvant aduce o lacrima a regretului ca nu am stat mai mult cu tine si nu am vorbit mai multe lucruri despre tine, despre mine, ca nu ne-am imprietenit si am lasat respectul construit in vremuri de nuante gri ale comunismului sa creeze o cortina de gheata, umbrita de grijile vremurilor ce au trecut.............ramai cu mine, in sangele tau ce curge prin fiinta chipului amprentat de tine, pentru ........... a cauta raspunsuri .........sensul vietii pe care tu il stiai de cand te luptai cu demonii ce vroiau sa puna stapanire pe gandurile si simtirile tale, acum te-ai descatusat de ei si esti liber; esti drept intre ai tai .....

    RăspundețiȘtergere
  3. Atat de frumos ai exprimat lupta lui si legatura noastra! Imi pare atat de rau ca a trebuit sa il pierd...

    RăspundețiȘtergere